Tandpasta op puist werkt het of niet?

  • 0
tandpasta op puist

Tandpasta op puist werkt het of niet?

Tags : 

Tandpasta op puist, een slechte gezegde of werkt het toch wel degelijk

Wie kent niet het verhaal dat je tandpasta op je puistjes smeert en dat ze daardoor verdwijnen? Maar werkt dit nu echt of is het eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee om dit te doen? Tandpasta op puist een goed idee?

Waarom zou je tandpasta op je gezicht smeren?

Het wordt al jarenlang door veel mensen gezegd dat het echt werkt. Wanneer je voordat je gaat slapen een beetje tandpasta op puist of puisten smeert, drogen ze uit gedurende de nacht, en zijn ze de volgende dag verdwenen.
Heb je nogal wat last van puistjes op plaatsen die voor iedereen goed te zien zijn, zoals in je gezicht, dan is het logisch dat je alles wilt proberen.
 
Toch kan het gebruiken van tandpasta op jouw puistjes helemaal verkeerd uit pakken: je kunt nog meer last van verstopping van je talgklieren krijgen, en zelfs last krijgen van brandwondjes op de plaatsen waar je het gesmeerd hebt.
Dit komt door de stoffen die er in tandpasta zitten, die er echt niet voor gemaakt zijn om op je gezicht te smeren. Je zult merken dat wanneer je er toch voor kiest voor tandpasta op puist, je een tintelend gevoel in je huid voelt. Soms werkt tandpasta op puist wel, maar zorg dan dat je echt een pasta gebruikt en geen gel tandpasta.

Tandpasta op puist toch geen goed idee, wat kun je dan wel doen om puistjes te voorkomen of er vanaf te komen?

Iedereen zal het beamen dat het hebben van puistjes iets is dat heel erg vervelend is, en je heel erg onzeker kan maken. Hoe moeilijk het ook te geloven is op het moment dat je er last van hebt: in verreweg de meeste gevallen is het iets tijdelijks en wordt het na je puberteit vanzelf minder. Toch zijn er zeker dingen die je kunt doen, om ervoor te zorgen dat je er zo min mogelijk last van hebt.

Zorg ervoor dat je je huid goed schoon houdt. De verstandigste manier hiervoor is om dit niet met zeep te doen, hierdoor kun je juist verstoppingen in je huid veroorzaken! Een ander belangrijk iets is dat je ervoor moet zorgen dat je genoeg drinkt op een dag, en dan het liefst gewoon water. Hierdoor zorg je ervoor dat je de huid vanaf de binnenkant reinigt, zodat puistjes minder kans krijgen.
 
Heb je echt alles geprobeerd, en weet je echt niet wat je nog meer kunt doen om van jouw puistjes af te komen? Maak dan gewoon eens een afspraak met je eigen huisarts of een dermatoloog, om samen te kijken wat een oplossing voor jouw probleem zou kunnen zijn.

Heb je schoon genoeg van je puistjes en heb je alles geprobeerd? Smeer dan geen tandpasta op puist. Ga dan niet lopen experimenteren, maar ga langs je huisarts. Wees zuinig op jezelf en je huid.


Laat een bericht achter