Mee eters

Mee eters – Wat zijn dat nou eigenlijk?

Mee eters komen veel voor bij jongeren. De puistjes zullen vaak in de pubertijd ontstaan. Dit komt door de talgklier. De talgklier maakt in deze periode meer talg aan, dan dat zij normaal gesproken zal doen. De puistjes worden over het algemeen in het gezicht gezien. Maar ook op de rug en in de nek zitten. Als je meer wilt weten over mee eters en hoe jij die het beste kunt voorkomen, lees dan verder.

Wat mee eters zijn

Als je de puistjes wilt voorkomen, is het belangrijk eerst iets te weten over hoe ze zijn ontstaan.
Je ziet ze vaak als zwarte of witte puntjes die op je huid zitten. De oorzaak is vaak teveel talg. Deze stof wordt eigenlijk gemaakt om je huid te beschermen. Maar wanneer er te veel talg gemaakt wordt kunnen de talgklieren en ook je poriën verstopt raken. Hierdoor zullen puistjes ontstaan.

Het ontstaan van mee eters

In een aantal gevallen zijn de hormonen de oorzaak van mee eters. Het uitknijpen van de puistjes is geen verstandig idee. Dit kan juist de kans op meer puistjes vergroten. Maar ook is het mogelijk dat hierdoor littekens ontstaan. Andere oorzaken van mee eters is onder andere het niet goed reinigen van de huid. Denk bijvoorbeeld aan make-up die je op hebt gehad en niet goed is verwijderd. Hierdoor kunnen de poriën verstopt raken, waardoor de kans groter wordt dat er puistjes zullen ontstaan. Maak daarom je huis goed schoon.

Gemakkelijk en snel mee eters voorkomen

De mee eters kunnen het beste door een professionele schoonheidsspecialist we gehaald worden. Zij hebben speciale middelen om ze veilig en eenvoudig te verwijderen. Maar dit kan ook door een porie strips gedaan worden. Deze mogen echter enkel gebruikt worden op een gezonde huid. Dus wanneer je door de zon verbrand bent of een ontstoken huid hebt, is het gebruik hiervan af te raden.

mee etersMocht je er ondanks alle nadelen, toch voor kiezen de puistjes uit te knijpen, dan geven wij het volgende advies. Zorg ervoor dat je huid warm is, hierdoor gaan de poriën openstaan. Daarnaast moeten je vingers schoon zijn en knijp altijd met de zijkant van je vinger. Dus gebruik hierbij niet je nagels. Daarnaast zijn er ook vele producten te koop die je huid reinigen tegen puistjes en ze helpen te voorkomen. Dit is een aanrader die voor iedereen mogelijk is.