Pukkels op kin? Tijd om jezelf goed te gaan verzorgen!

  • 0
pukkels op kin

Pukkels op kin? Tijd om jezelf goed te gaan verzorgen!

Tags : 

Pukkels op kin

Niemand houdt van pukkels en zeker niet als ze op je gezicht zitten. Een persoon verliest zijn of haar vertrouwen wanneer er pukkels zichtbaar zijn op de huid. Ook een pukkels op de kin zijn ongewenst voor ons allemaal. Toch is een dergelijke irritatie heel gewoon. Hoewel vele commerciële producten op de markt beloven om het probleem op te lossen, zijn er maar minimale oplossingen voor pukkels op de kin.

Pukkels op kin, hoe ontstaan ze?

Het hebben van pukkels rond de kin is heel normaal, net als andere vormen van acne. Het verschil ligt echter in de vorm. Kin pukkels zijn over het algemeen groter dan anderen. De meeste kin pukkels zijn pijnlijk en gevuld met pus. Een teveel aan overschat van de olie klieren is de meest voorkomende oorzaak van een pukkels op de kin. De puistjes op de kin duiken op wanneer dit overtollig talg reageert met bacteriën op de huid. Echter, kan een persoon met een droge huid ook geconfronteerd met een soortgelijk probleem.

Natuurlijke preventies:

Puistjes zijn een veel voorkomend en irritant huid probleem. Je kunt nauwelijks voorkomen dat er een golf van een puistjes ontstaan. Een persoon met een vette huid moet nu eenmaal voorzichtiger omgaan met acne dan mensen met een minder vette huid. Het is altijd beter om dergelijke infecties van de huid te voorkomen in plaats van hen te genezen. Eén pukken op de kin is besmettelijk en als je deze niet juist verwijderd kan dit resulteren in meerdere pukkels op de kin. Zorg daarom dat je jezelf goed verzorgd om verspreiding van de pukkels tegen te gaan.

Hier zijn een aantal natuurlijke tips om pukkels rond je kin tegen te gaan:

Was je gezicht twee keer per dag met een milde, zeepvrije “gezicht wash”. Zorg ervoor dat je huid ook niet te droog wordt, want dit kan weer leiden tot een over afscheiding van talg. Smeer jezelf daarna in met een milde gezicht crème. Dit zal het proces van talg productie helpen tegen te gaan.
Zorg hoe dan ook, hoe uitgeput je ook bent, dat je je make-up verwijderd voor het slapen gaan. Breng na het verwijderen van de make-up een op water gebaseerde moisturizer aan op je gezicht.

  • Vermijd extra vette voedingsmiddelen. Eigeel is een belangrijke oorzaak achter het ontstaan van pukkels op je kin.
  • Zorg dat je niet meer dan drie eidooiers per week eet. Wat je wel kunt eten zijn: groene groenten, vers fruit.
  • Zorg dat je veel water drinkt
  • Was je mond en het gebied rond de kin na het nuttigen van voedsel.
  • Ga je zonnen? Zorg dan voor een goede zonnebrandcrème en smeer je minstens een half uur van te voren in voordat je gaat zonnen!
Doe je vrienden en kennissen een plezier en deel dit bericht! 😉

    Laat een bericht achter