Puisten op rug

  • 0
Puisten op rug

Puisten op rug

Tags : 

Puisten op rug

Puisten kunnen op je rug voorkomen, alsof puisten op je gezicht al niet genoeg is! Puisten komen het vaakst voor op je gezicht, maar op de 2e plek staat de rug. Als je kon kiezen puisten op je gezicht of op je rug kies je natuurlijk voor je rug omdat dit niet direct zichtbaar is voor de buitenwereld, althans, als je niet gaat zwemmen natuurlijk. Heb je puisten op rug of op je onderrug is dit moeilijk te behandelen omdat de huid daar een stuk dikker is.

Puisten op rug, hoe komen ze daar?

Hoe komt het dat er puisten ontstaan op de rug? Het is niet echt verschillend van hoe acne zich ontwikkelt op het gezicht. Talg (olie) wordt geproduceerd en begint de poriën te verstoppen, hierdoor begint de acne zich te ontwikkelen. Acne dat zich ontwikkelt op de rug kan problematisch zijn vanwege het feit dat de klieren aan de achterzijde groter zijn dan die op het gezicht. Een feit is dat hoe groter de klieren zijn, hoe groter de kans op acne is.

Er zijn ook andere factoren die puisten op rug veroorzaken. Als je rug voortdurend met wrijving in aanraking komt door bijvoorbeeld kleding, kan dit de huid gaan irriteren. Deze constante wrijving in combinatie met zweet en een overproductie van talg, zal dit zeer waarschijnlijk leiden tot puisten op rug.

Puisten op rug behandelen

Er zijn vele manieren om te genezen van die vervelende puisten op je rug. De conventionele manier om het te behandelen is met behulp van crèmes en zalven die gericht zijn om vorming van acne te voorkomen.

Deze behandelingen bevatten salicylzuur, alfahydroxyzuur en benzoyl peroxide. Regelmatige toepassing van deze behandelingen zal in het algemeen voldoende zijn om lichte vormen van acne te elimineren.

Als je zorgt voor een goede verzorging van de huid, zal dit helpen om onzuiverheden uit de poriën van de huid te verwijderen. Als dode huidcellen, olie, en acne veroorzakende bacteriën komen te zitten in de poriën, zal de acne erger worden. Het wordt dus aangeraden om 1 tot 2 keer per dag onder de douche voorzichtig de rug te scrubben.

Als je rug acne ernstig is, is het raadzaam om de dermatoloog te bezoeken. Hij of zij kan dan een diagnose stellen van wat de beste manier zou zijn voor iemands specifieke vorm van acne te behandelen. Dermatologen zijn in staat om medicijnen en reinigende oplossingen voor te schrijven die je in de normale winkel niet kan aanschaffen.

Dus heb je puisten op rug, gezicht of andere lichaamsdelen? Dan hebben wij de belangrijkste tip voor je die je zeker moet toepassen. De belangrijkste tip is om vooral gezond te leven en te eten. Een gezond leven helpt puisten te voorkomen!


Laat een bericht achter