Laat puisten op billen op tijd behandelen

  • 1
puisten op billen

Laat puisten op billen op tijd behandelen

Tags : 

Puisten op billen zijn erg vervelend!

Heb je last van puisten op billen? Dat kan heel hinderlijk en vervelend zijn, vooral als je lang moet zitten. In het algemeen komen puisten voor op het gezicht, nek, schouders, bovenarmen, en de bovenste rug of borst.
Ze verdwijnen vaak uit zichzelf, maar als ze dat niet doen, zijn er behandelingen die kunnen helpen.

Puisten op billen: het echte probleem

Een uitbraak van puisten op de billen worden meestal veroorzaakt door een van deze twee vrij voorkomende problemen:

Folliculitis

Folliculitis is een ontsteking van een haarzakje, deze kunnen overal plaatsvinden op het lichaam. Het hoeft per definitie niet te betekenen dat het komt door ingegroeide haren. Het kan ook ontstaan door wrijving van te strakke kleding of door een bacteriële infectie.

Karbonkels

Beter bekend als steenpuisten, deze karbonkels voelen aan als pijnlijke bulten vol met pus onder de huid. Steenpuisten kunnen ontstaan wanneer de ontsteking van de haarzak erger en een diepere infectie begint geworden.

PAS OP: wanneer je karbonkels en folliculitis niet goed behandelt kan dit leiden tot littekens!

Behandelingen voor puisten op billen

 

Folliculitis behandelen

Meestal zullen de ontstoken haarzakjes naar verloop van tijd vanzelf verdwijnen. Zo niet, dan kan een dermatoloog een product voor je voorschrijven om de ontsteking tegen te gaanom het opruimen van uw huid, meestal een actueel antibioticum dat wordt toegepast op het getroffen gebied en een benzoylperoxide wassen, zegt Chen. Benzoylperoxide, een acne behandeling ingrediënt gevonden in vele puistje producten, helpt de huid uitdrogen en heeft antibacteriële eigenschappen.

Karbonkel behandelen

Omdat karbonkels dieper gaan zijn deze ook moeilijker te behandelen. De dokter kan een antibioticum voorschrijven om de infectie te bestrijden.
Bij grote karbonkels of steenpuistenkan het beste de pus meteen verwijderd worden door middel van een behandeling van een arts. Door een injectiespuit zal de pus worden verwijderd. Ook kan het voorkomen dat er een er een incisie gemaakt wordt om de pus eruit te laten komen. Nadat de pus is verwijderd zal de wond worden bedekt met een verband tijdens het genezingsproces.

Probeer nooit zelf een steenpuist te verwijderen, hierdoor kunnen er infecties ontstaan.


1 Comment

Hosting Italia

juli 4, 2016at 11:13 pm

Het is niet zo dat wanneer je puistjes op je gezicht hebt, dit automatisch ook op je billen krijgt en andersom. Acne op het gezicht en puisten op de billen zijn niet met elkaar verbonden.

Laat een bericht achter