Puist uitknijpen

  • 0
puist uitknijpen

Puist uitknijpen

Tags : 

Puist uitknijpen

Wanneer je ’s ochtends in de spiegel kijkt schrik je jezelf rot! Een puist! Hij kijkt je met een vervelende gele kop aan. Juist op het moment dat je een belangrijke afspraak hebt of die dag net een date hebt!
Het beste is om van de puist af te blijven maar we kunnen ons voorstellen dat je niet met zo’n gele kop wilt rondlopen hele dag.

Is het nou echt zo erg om een puist uit te knijpen?

Vergelijk een puist met een zak vol met olie en bacteriën. Wanneer er een puist ontstaat blijven de bacteriën allemaal veilig in dat zakje. Wanneer je een puist uitknijpt worden al die bacteriën verspreidt over je huid wat dus betekent dat er mogelijk nog meer puisten ontstaan door de besmette huid.

Een ander gevaar is als je de puist verkeerd uitknijpt, dat je de bacteriën nog dieper in je huid duwt. Als je het ook nog eens met vieze handen doet, introduceer je nog veel meer andere soort bacteriën in je huid die voor ontstekingen kunnen zorgen en later misschien lelijke littekens.

Het beste is om de puist zichzelf te laten uitdrogen tot hij vanzelf verdwijnt. Als je er niet aanzit, is een puist tussen 3 tot 7 dagen volledig verwijderd.

Toch puist uitknijpen? Zorg voor een goede voorbereiding

Dermatologen en gediplomeerde schoonheidsspecialisten weten hoe je veilig een puist kunt uitknijpen. Ze dragen handschoenen, gebruiken steriele naalden.
Laat je puist dus uitknijpen door gediplomeerde mensen!

Maar laten we eerlijk zijn, soms kun je er gewoon niet van afblijven…. en is de verleiding te groot…. dan ga je de puist uitknijpen.
Als je het toch gaat doen, doe het dan op de juiste manier.

  1. Ga er niet te vroeg aanzitten, wacht totdat de puist rijp is om uit te knijpen. Je kunt dit zien als er een wit puntje zichtbaar is op de puist.
  2. Was goed je handen en nagels met zeep voordat je de puist gaat uitknijpen
  3. Als je een opening in een puist wilt maken met een naald, zorg ervoor dat je de naald eerst steriliseert met een vuurtje, laat de naald afkoelen en veeg het schoon met een alcoholisch doekje. Zorg ervoor dat je je vingers ook ontsmet met alcohol.
  4. Een puist uitknijpen doe je met droge vingers, zorg dat ze niet nat zijn.
  5. Als je een naald wilt gebruiken om de puist door te prikken, zorg ervoor dat je met de naald alleen het witte puntje doorprikt.
  6. Gebruik tissues of watje om de puist uit te knijpen, zorg ervoor dat je niet op het witte puntje drukt, de viezigheid moet juist naar buiten komen. Als de pus niet gemakkelijk naar buiten kan worden gedrukt, stop er dan meteen mee, de puist is dan nog niet rijp om uitgeknepen te worden.
  7. Als de puist uitgeknepen is, zorg ervoor dat je de plek daarna goed schoonmaakt en ontsmet om besmettingen te voorkomen.

Laat een bericht achter