Puist schaamlip

 • 2
puist schaamlip

Puist schaamlip

Tags : 

Puist schaamlip

Heb je lasten van puisten op je schaamlip? Geen zorgen, puistjes in en rond de kleine schaamlippen komen zeer vaak voor, vooral in de pubertijd. Puisten rond de schaamlip kunnen gemakkelijk voorkomen worden, als je tenminste weet hoe ze kunnen optreden.

Redenen voor het krijgen van puisten op de schaamlippen

Net zoals je puistjes kunt krijgen op een ander deel van je lichaam, kunnen ze hier ook ontstaan. Het verstopt raken van de talgklieren kunnen leiden tot de vorming van puistjes.

Schaamlippen zijn gevoelig voor het krijgen van puisten vanwege twee redenen:

• Het heeft een hoge vochtigheid gehalte
• Aanwezigheid van veel olie- afscheidende klieren

Waarom de puistjes vaker terug komen tijdens de menstruatie?

Dit komt omdat tijdens de menstruatie, de vochtigheid van het vaginale gebied toeneemt, waardoor het gunstiger is voor de puistjes om te groeien. Het droog en schoonhouden van het gebied zou een oplossing kunnen zijn.

Voorkomende redenen waarom een puist op de schaamlip kan gaan ontsteken

 • Het uitknijpen van de puistjes met je handen. Dit is de meest voorkomende manier waarop het vaginale gebied besmet raakt. Er zitten namelijk veel bacteriën op je hand, want kan resulteren tot een ontsteking van de puist op schaamlip. Wanneer je tijdens het krabben rond de schaamstreek een puistje beschadigd, kunnen de bacteriën gemakkelijk naar binnen. Wanneer de puistjes eenmaal besmet zijn, zullen de puistjes gaan zwellen. Hierdoor kan er een pijnlijk gevoel ontstaan en zul je merken dat de puistjes ook rood worden.
 • Slechte hygiëne rond het gebied. Zorg daarom dat je jezelf goed verzorgt.
 • Onjuiste beluchting rond de schaamstreek door bijvoorbeeld strak kan leiden tot een ophoping van vocht. Dit bevordert de groei van bacteriën.
 • Het verkeerd scheren van de schaamlip, zorg dat je de puistjes niet per ongeluk open scheert, en scheer altijd met de haargroei mee.

Verzorging

Een schaamlip puist heeft gewoon extra zorg nodig. Er is geen medicatie noodzakelijk tenzij de puistjes ernstig besmet zijn. Zorg daarom dat je Gewoon het volgende doen:

 • Houd het gebied schoon en droog.
 • Knijp nooit een schaamlip puist uit.
 • Draag losse katoenen ondergoed en zorg dat je het gebied vochtvrij houdt.
 • Drink veel water en eet veel vers fruit en groenten. Vermijd gebakken en vette voedingsmiddelen.
 • Als je voelt dat de puist op je schaamlippen is geïnfecteerd, neem dan contact op met je dokter.
Doe je vrienden en kennissen een plezier en deel dit bericht! 😉

  2 Comments

  Sarah guendouz

  juni 9, 2016at 3:55 pm

  Hallo ik ben sarah ik bn 18j en k kan er moeilijk over praten maar ik denk dat die puisten ontstoken zijn want ik hb heel veel pijn en ik vroeg me af of antibiotica zou helpen wnt ik moet morgen naar mijn Stage

  Vasilda magdiëlla

  juli 13, 2020at 2:10 am

  Ja umm hallo ik bn 18 jaar oud en ik hb wel last van puisten binnen me schaam lippn dus mw kleine schaam lippn …ik maak me wel zorgen hor maar hb wel een verzoek ..als ik probiotics tablettn kan hbbn ….meeren deels is uw tip well heel erg hulpzaam zal ik dat maar doen

  Laat een bericht achter