Puist onder oksel? Wat nu?

  • 0
puist onder oksel

Puist onder oksel? Wat nu?

Tags : 

Een puist onder oksel, wat nu?

Heb jij ook weleens vervelende bultjes onder je armen als je jezelf scheert? Er zijn verschillende en eenvoudige tips om een puist onder oksel te genezen. Om meer te weten te komen, lees dan verder.

Een puist kan veroorzaakt worden door ingegroeide haren, slechte hygiëne en een verkeerd manier van scheren. Wanneer je jezelf scheert, graven de kleine haartjes zich terug in de huid, wat irritante bultjes veroorzaakt.
Acne of puistjes zijn rode bultjes die ook vaak opduiken op je onderarm die veroorzaakt zijn door bacteriën. Bacteriën kunnen een reden zijn wanneer de lichamelijke oliën de huid proberen te verlaten die lichte infecties geven in de poriën en hierdoor verstopt veroorzaakt. Soms kan zelfs zweet de reden zijn voor het ontstaan van puistjes.

Ook is het belangrijk om schone kleding te dragen zodat er weinig slechte bacteriën in aanraking komen met je huid. Er is ook een kans dat deodorant de oorzaak kan zijn van een puist onder oksel. Deodorant bijwerkingen kunen een huidaandoening genaamd dermatitis veroorzaken. Dermatitis treedt op wanneer er iets in contact komt met uw huid en vervolgens begint te irriteren.

Hier zijn enkele oplossingen om een puist onder oksel te voorkomen en te genezen.

 

Scheren

Een puist onder oksel kun je voorkomen door te proberen alleen in de richting te scheren van de haargroei. Zorg ervoor dat je nooit tegen de haargroei scheert. Voordat je met het scheren begint, is het aan te raden om met warm water of met een zoutwater oplossing je oksel 10 minuten vochtig te houden om zo je haar te verzachten. Deze techniek zal de trek- en wrijving tijdens het scheren een stuk verminderen.

Een dikke laag scheerschuim

Het scheren zal een stuk gemakkelijker verlopen als je een dikke laag scheerschuim of gel gedurende vijf minuten op je oksel laat intrekken voordat je met het scheren gaat beginnen. Dit is een andere methode om te proberen het haar te verzachten, zodat je geen irritatie gevoel op de huid krijgt als je met het scheren begint.

Zorg voor een schoon en scherp scheermes

Vergeet niet om een schoon en scherp scheermes te gebruiken op het scheer gebied en probeer nooit meerdere malen over dezelfde plek te scheren. Druk de scheermes ook niet hard op de huid. Als je over je puist onder je oksel scheert, zorg dat je dan een ander scheermes gebruikt voor je andere lichaamsdelen om de verspreiding van puisten te voorkomen.

Zout

Mochten er al irritaties ontstaan zijn van het gebruik van een verkeerde deodorant kun je zout gebruiken om de zwelling te verminderen. Probeer 1/2 theelepel zout te mengen met 1 kopje lauw water. Vervolgens dip je het mengsel met een hygiënisch doekje voorzicht op de puist onder oksel. Zorg ervoor dat je dit niet langer doet dan 10 minuten en spoel het daarna af met water.

Scrub je oksels

Je kunt zuiveringszout gebruiken om een scrub te maken die dode huidcellen van je lichaam verwijderd en zo een puist onder de oksel kan voorkomen. Laat de scrub op de huid gedurende 15 minuten intrekken en was het daarna af met koud water.

Puist onder oksel? Gebruik Glycolzuur lotion

Er zijn tonnen van lotions in de markt voor de huid. Zorg ervoor dat u een lotion die glycolzuur is te vinden. Glycolzuur is een actieve ingrediënt dat kan ontdoen van puisten onder de oksel.

Zorg dat je oksel droog blijft

Het is belangrijk om de oksel droog te houden. Het dragen van kleding die lekker doorlucht blijft het okselgebied droog.


Laat een bericht achter