Onderhuidse puist

onderhuidse puist

Onderhuidse puist

Tags : 

Een puist die zich onder de huid bevind, is erg vervelend. Lees daarom verder zodat je straks weet wat het is en wat je er tegen kunt doen.

Wat een onderhuidse puist is en hoe je ze herkent

De onderhuidse puist is een erge ontsteking onder de huid die met pus gevuld is. Bij een normale puist zal er meestal een wit kopje gezien worden. Maar hierbij is dat niet het geval. Doordat de puist zich onder de huid bevind, is het heel moeilijk deze te verwijderen. Het vervelende aan dit soort puisten is dat ze niet snel gezien wordt en snel groter kunnen groeien. Daarnaast kan de puist ook rood verkleuren.

Wat kan je kunt doen tegen een onderhuidse puist

Wanneer je hiervan last hebt moet je vooral twee dingen onthouden. Ga nooit zelf aan een puist zitten die zich onderhuids gevormd heeft. Als je het toch zelf gaat doen krijg je de kans dat je dan de gezonde huid kapot knijpt en je meer kans krijgt op weer een tweede onderhuidse puist. De bedoeling is om ervoor te zorgen dat de ontsteking weg gaat, als dat niet het geval is dan drukt het onderhuids gezond weefsel weg en de kans op littekens vergroten. Als je het zelf wilt doen is het aan te raden om eerst advies te vragen voordat je het zelf gaat aanpakken.

Een pijnlijke onderhuidse puist verwijderen

Om van de pijn af te komen van de onderhuidse puist, dient de druk te worden verminderd, dit kan het beste gedaan worden door een behandeling van een specialist. Bij simpele ingrepen kan dit gedaan worden door een schoonheidsspecialist, maar bij ingewikkelde puisten is het raadzaam dit te laten doen door een huisarts of dermatoloog. Ze maken dan een klein gaatje in de huid met een speciale naald, waardoor ze het vocht en pus naar buiten laten komen en zo de druk en verwijderen en de pijn laten verzachten.

Advies

Wij raden bij voorkeur aan om een onderhuidse puist door een schoonheidsspecialist te laten verwijderen. Als je zelf aan de puist gaat zitten, zal de kans groter worden dat je huid aangetast wordt. Hierdoor zal de kans op een puist die zich onder de huid bevind, alleen maar groter worden en meerdere komen te verschijnen.