5 redenen waarom je mee eters krijgt

  • 2
5 redenen waarom je mee eters krijgt

5 redenen waarom je mee eters krijgt

Tags : 

5 redenen waarom je mee eters krijgt

Als je regelmatig mee eters krijgt, dan vraag je je zeker af waar die kleine rotzakken vandaan komen. Nou het is eigenlijk heel simpel, het is een combinatie van dode huid cellen, olie en afval dat is opgeslagen in je poriën. Maar de meeste mensen weten niet wat nou de oorzaak achter dit probleem is. Daarom hebben wij 5 redenen waarom je mee eters krijgt op een rijtje gezet.

1. Hormonen

Dit kan zijn door je pubertijd, menstruatie, zwangerschap of andere redenen waardoor je hormonen in de war raken. Wanneer je hormonen in de war raken leidt dit altijd tot huidproblemen. Wanneer je je gezicht dagelijks goed verzorgt en schoon houdt, kun je de meeste huidproblemen voorkomen.

2. Producten waardoor je poriën verstopt raken

Producten zoals zonnebrandcrème, cosmetische producten, make-up veroorzaken verstopte poriën. Als je de producten toch wilt gebruiken, zoek dan producten die op water gebaseerd zijn. Let er ook op dat ze parabenen en olie vrij zijn. Hoe minder er van deze elementen in het product zit, hoe minder de kans is dat je mee eters krijgt.

3. Overmaat van olie

Dit kan ontstaan door stress, op huidverzorgingsproducten op basis van olie, diverse omgevingsfactoren en zelfs van vet haar. Een combinatie hiervan is een veel voorkomende oorzaak van mee eters. Om deze oorzaken te voorkomen is het belangrijk om je huid goed te verzorgen en je haren zo gezond mogelijk te houden. Als je jezelf goed verzorgt kan dit ook de stress wegnemen. Zorg dat je voordat je gaat slapen je haren in een staart doet, was je haar en lichaam goed na het sporten, want zweet kan ook een negatief effect hebben op je huid.

4. Viezigheid

Wanneer je lekker naar buiten gaat om te gaan fietsen, hardlopen of een simpele wandeling te gaan maken om van de natuur te genieten, kan dit mee eters veroorzaken. Wanneer je je gezicht goed wast na een activiteit gaat dit zeker helpen om mee eters te voorkomen.

5. Stress en angst

Als je erg gestrest bent, maakt je lichaam meer olie aan. Dit veroorzaakt verstopte poriën waardoor je dus mee eters krijgt. Probeer te genieten van het leven en zo nu en dan eens te relaxen.


2 Comments

Nafi

december 12, 2014at 2:05 pm

dat is heel goed gezegd . Wat kan ik nu dan er tegen doen?

Laat een bericht achter