Wat te doen tegen puistjes, 10 tips!

  • 1
wat te doen tegen puistjes

Wat te doen tegen puistjes, 10 tips!

Tags : 

Wat te doen tegen puistjes, 10 tips!

Puistjes ontstaan door verstopping van de poriën in je huid. Aanwezige bacteriën zorgen voor ontstekingen van de talgklieren. Hier volgen 10 tips over wat te doen tegen puistjes.

1. Dagelijkse gezichtsreiniging

Het belangrijkste wat je kunt doen tegen puistjes is je gezicht elke ochtend en avond goed schoonmaken. Gebruik hiervoor een reinigingsproduct dat bij je huidtype past.

2. Scrubben

Door regelmatig te scrubben verwijder je de dode huidcellen. Daarnaast bevordert het een goede doorbloeding van de huid.

3. Een stoombad

Een andere tip over wat te doen tegen puistjes is dat het goed is om af en toe een stoombad te nemen. Door de waterdamp openen de huidporiën zich. Als je meteen na het stoombad je gezicht schoon maakt, worden de poriën extra goed gereinigd. Spoel je gezicht daarna af met koud water, waardoor de poriën zich weer sluiten. Anders kan er weer vuil in de openstaande poriën komen, wat juist puistjes doet ontstaan.

4. Gezichtsmasker

Een gezichtsmasker kun je het beste aanbrengen na het scrubben of stomen. De poriën staan dan nog open. Hierdoor kunnen de werkende stoffen van het gezichtsmasker dieper in de huid doordringen.

5. Gezonde voeding

Chocola en vet zijn bekende veroorzakers van puistjes. Te weinig water drinken is ook slecht voor je huid. Je lichaam kan dan de afvalstoffen niet voldoende kwijt via de normale wegen (zweet en urine). Het zoekt dan naar andere wegen, bijvoorbeeld via de huid. Het is raadzaam om minstens twee liter water per dag te drinken.

6. Schoon beddengoed

Een indirecte manier om wat te doen tegen puistjes is je bed verschonen. Je kan je gezicht nog zo goed reinigen, maar als je daarna weer op een vuil kussen gaat liggen, is het allemaal voor niets geweest.

7. Zuinig met make-up

Als je puistjes hebt, wil je ze het liefst camoufleren onder een dikke laag make-up. Maar hiermee verstop je de huidporiën, waardoor je de puistjes juist laat groeien. Wees dus zuinig met make-up.

8. Goede nachtrust

Stress en weinig slaap zijn slecht voor je huid. Zorg dus voor een goede nachtrust en ontspanning.

9. Zonlicht

Een aangename manier om wat te doen tegen puistjes is in de zon zitten. Door (zon)licht worden de bacteriën in je huid gedood. Je hoeft hiervoor niet in de volle zon te gaan zitten. Ook in de schaduw bereikt het zonlicht je gezicht.

10. Niet aankomen

Waarschijnlijk het moeilijkste wat je kunt doen tegen puistjes is er afblijven. Als je met je handen aan puistjes zit, verspreid je de bacteriën, waardoor je nog meer puistjes krijgt. Uitknijpen is helemaal uit den boze. Je kan er lelijke littekens aan overhouden. Neem liever even de tijd om je huid een keertje extra te reinigen.

 


1 Comment

htqpkeqeuj

november 29, 2023at 11:05 pm

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Laat een bericht achter