Puist in oor en hoe kom je er vanaf?

 • 2
puist in oor

Puist in oor en hoe kom je er vanaf?

Tags : 

Puist in oor, hoe kom je er vanaf?

Een puist in oor kan heel vervelend zijn en gepaard gaan met pijn. Een puist kan zich in de oorschelp bevinden, maar ook in de gehoorgang. Vooral puisten in de gehoorgang zijn lastig. Ze zijn vaak pijnlijk en je kunt er moeilijk bij. Je kunt verschillende dingen doen om puisten in het oor te genezen. Nog belangrijker is het om ze te voorkomen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe puisten ontstaan.

Hoe ontstaat een puist in oor?

Puisten in het buitengebied van het oor ontstaan vaak door met vieze vingernagels in de oorschelp te krassen. Net zoals de rest van je huid, bevat ook het oor poriën. Het is belangrijk dat deze poriën schoon blijven. Wanneer je met vieze vingers in je oren zit, dan kan er vuil in de poriën komen en raken deze ontstoken. Een etterige, vaak pijnlijke puist is het gevolg. Een puist in de gehoorgang ontstaat door een bacteriële infectie. Ook kan een puist het gevolg zijn van een ingegroeide haar, opgehoopt oorsmeer of irritaties aan de huid door shampoo.

Puist in oor, help! Hoe kom ik van de puist in mijn oor af?

Vaak geneest een puist op natuurlijke wijze. Je doet er dus goed aan om er af te blijven en het gebied rond de puist schoon te houden, zodat het genezingsproces zijn werk kan doen. Knijp een puist nooit uit. Hiermee verspreid je de bacteriën, waardoor je er alleen maar meer kan krijgen. Een puist in de oorschelp kan zelfs langdurig gaan bloeden wanneer je hem kapot maakt. Wel kun je ervoor kiezen om de puist voor het slapen gaan voorzichtig te deppen met zout water of met een crème tegen acné. Daarnaast kan gesnipperde ui helpen om zijn antibacteriële werking. Snijd de ui in snippers en leg het enige tijd op de puist. Een kompres van maïsmeelpasta is ook een optie. Neemt de grootte van de puist na een week nog niet af, dan is het aan te raden om een arts te raadplegen.

Puist in oor voorkomen, dat is beter dan genezen

Natuurlijk is het beter om puisten in het oor te voorkomen. Zorg er daarom voor dat je het oor schoon houdt. Zit niet constant met je vingers in je oren en probeer shampoo in je oren te vermijden. Ook is het belangrijk om je oren regelmatig te ontdoen van oorsmeer. Doe dit echter niet met een wattenstaafje. Met een wattenstaafje hoopt het oorsmeer zich binnenin het oor op en wordt de kans op oorontsteking groter. Om je oor te ontdoen van oorsmeer kun je een speciale oorreiniger gebruiken.

Doe je vrienden en kennissen een plezier en deel dit bericht! ;)

  2 Comments

  maud eikenaar

  augustus 19, 2015at 8:45 pm

  Hoi het puistje in mijn oor is al geknapt al ongeveer 4 dagen geleden, we hebbem het schoongemaakt met warerdioxside en dat doen we nog steda 2 keer per dag. Maar h0et vuil komt er niet uit en ik heb nog steeds een piep en het doet met een wattenstaafje alleen maar zeer…. hoe moet ik hem schoonmaken dat mn oor weer normaak gaat doen x maud 13 jaar

   Voorkom Puisten

   augustus 19, 2015at 8:50 pm

   Hallo Maud,

   Dat klikt niet goed! En zeker niet omdat je een piep hoort. Ons advies is om morgen meteen een afspraak te maken bij de dokter.

   Groetjes,

   VoorkomPuisten.nl

  Laat een bericht achter