Pukkels op voorhoofd? Hoe ontstaan ze eigenlijk?

  • 0
pukkels op voorhoofd

Pukkels op voorhoofd? Hoe ontstaan ze eigenlijk?

Tags : 

Pukkels op voorhoofd? Hoe ontstaan ze eigenlijk?

Heel veel mensen hebben last van vervelende pukkels en meestal op het gezicht en voorhoofd. Pukkels worden meestal veroorzaakt door slechte hygiëne of door verandering van de hormonen, dit worden ook wel jeugdpuistjes genoemd. Maar hoe worden die pukkels nou veroorzaakt? We hebben de 9 belangrijkste oorzaken op een rijtje gezet.

Hoe worden pukkels op voorhoofd veroorzaakt:

1. Door verstopte poriën:

Door overtollige olie productie, raken de poriën verstopt, wat leidt tot acne. Verstopte poriën kunnen gemakkelijk worden behandeld met een lekkere stoombad.

2. Veel roos in je haar:

Heb je roos in je haar? Dit kunnen ook pukkels op voorhoofd veroorzaken. Probeer om de roos in je haar te laten verdwijnen door een goede anti-roos shampoo te gebruiken.

3. Een vette hoofdhuid:

Als je een vette hoofdhuid hebt, krijg je te maken met te veel olie wat verstopte poriën veroorzaakt, hierdoor krijg je pukkels op je voorhoofd. Zorg ervoor dat je je haar om de dag wast om een olievrije hoofdhuidje te krijgen.

4. Bepaalde medicijnen:

Bepaalde medicijnen zoals de pil, kunnen ook de oorzaak zijn van het krijgen van pukkels. Ben je net met de pil begonnen en krijg je ineens veel pukkels? Raadpleeg dan je arts en vraag om een ander merk pil.

5. Problemen met de spijsvertering:

Problemen met de spijsvertering is waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak van het verkrijgen van pukkels op voorhoofd. Een goede spijsvertering kun je verbeteren door het gebruik van gezonde voeding. Drink daarom veel water en eet veel groenten en fruit. Vermijd gebakken voedsel en kunstmatige producten die je spijsvertering kunnen belemmeren. Ook regelmatig bewegen is een perfecte oplossing.

6. Te veel stress:

Stress is ook een van de belangrijkste oorzaken van het verkrijgen van pukkel op de voorhoofd. Heb je veel stress? Zorg dan dat je op tijd gaat ontspannen, neem bijvoorbeeld wat Yoga lessen of verwen jezelf door een dagje naar de sauna te gaan. Hoe hard je ook werkt, zorg dat je ook op tijd aan jezelf denkt.

7. Bepaalde haar producten:

Bepaalde haar producten zoals haarlak, gel of wax zijn oorzaken van het ontstaan van pukkels op de voorhoofd. Zorg ervoor dat je haar niet in contact komt met je voorhoofd, Dus dames met een pony, let hier mee op!

8. Het overmatig scrubben van de huid:

Srubben van je huid is goed, maar ga je het overdrijven kan dit leiden tot irritatie van de huid en acne. Het scrubben van de huid kun je het beste niet meer dan twee keer per week doen.

9. Het dragen van hoeden of petjes of helmen:

Het dragen van hoeden en petjes kunnen ook pukkels veroorzaken. Als je vaak op de motor of scooter rijdt kun je hier helaas niet omheen. Wat je wel kunt doen is een schone katoenen muts opzetten onder je helm, zodat je niet in aanraking komt met de bacteriën van de helm.

Dus heb je last van pukkels op voorhoofd? Zorg dat je de oorzaken goed weet en probeer ze te voorkomen!

Doe je vrienden en kennissen een plezier en deel dit bericht! 😉

    Laat een bericht achter