Puisten in nek, een vervelend probleem!

  • 0
puisten in nek

Puisten in nek, een vervelend probleem!

Tags : 

Puisten in nek, 6 stappen om ze te bestrijden!

Soms produceert het lichaam te veel talg olie. Talg olie is een natuurlijke olie van het lichaam voor het smeren van je haar en huid. Wanneer je lichaam teveel talg produceert kunnen de poriën verstopt raken met de overtollige olie, dode huidcellen en bacteriën, wat resulteert in puistjes. Het wegwerken van puisten in de nek, brengt extra zorg mee.
Je kunt 2 dingen doen, een sjaal pakken en puisten in nek verbergen, of je gaat jezelf goed verzorgen en deze stappen volgen, wij raden je de tweede keuze aan!

Stap 1: Was je nek

Was je nek twee keer per dag, maar zorg dat de huid niet uitdroogt. Was je nek in de ochtend en ’s nachts voordat je naar bed gaat. Gebruik een mild reinigingsmiddel of een gezichtwash. Spoel je nek grondig met warm water om de resterende zeep te verwijderen. Daarna dep je je nek met koud water om de poriën te sluiten. Droog je nek met een zachte schone doek om te voorkomen dat de huid gaat irriteren.

Stap 2: Gebruik goede acne crème

Breng dagelijks een acne crème op je nek. Zorg dat de acne crème benzoylperoxide bevat, dit is een belangrijk bestandsdeel bij bestrijding van acne.

Stap 3: Drink veel water

Drink gedurende de dag veel water om je lichaam te hydrateren. Dit kan helpen voorkomen dat er meer puisten in de nek komen.

Stap 4: Vermijd contact met haar en kleding

Vermijd het dragen van sjaals en coltruien, zorg dat de puisten voldoende lucht krijgen. Houd je haar uit de buurt van je nek, je haar bevat namelijk ook oliën die kan worden overgebracht naar de puisten in je nek. Houd ook je beddengoed goed schoon door het tenminste een keer per week te wassen.

Stap 5: Nooit de puisten uitknijpen

Ga nooit puisten uitknijpen, hiermee vergroot je de kans op littekens. Bacteriën in je vingertoppen kunnen infecties overbrengen naar je huid, waardoor de puisten in je nek nog erger kunnen worden.

Stap 6: Geduld hebben

Heb geduld, volg deze stappen en uiteindelijk zullen de puisten verdwijnen!

Tips

Roep de hulp van je arts of dermatoloog in bij aanhoudende en pijnlijke acne – ze kunnen je medicijnen voorschrijven en gunstig advies geven.

Doe je vrienden en kennissen een plezier en deel dit bericht! 😉

    Laat een bericht achter