Hoe gaan puisten weg

  • 0

Hoe gaan puisten weg

Tags : 

Hoe gaan puisten weg

Het krijgen van puistjes is een van de dagelijkse en normaalste huidaandoeningen waar we mee te maken krijgen. Maar als ze net op die ene belangrijke dag tevoorschijn komen wordt het soms toch wel erg gênant.
 
Maar voordat we manieren door gaan nemen om er voor te zorgen hoe puisten weg gaan, is het natuurlijk altijd beter om ze te voorkomen en te weten hoe ze ontstaan. Voor de meeste mensen zijn puistjes zijn niet meer dan een weerspiegeling van huidirritatie die ontstaat door een infectie van de olieproducerende klieren in de huid. In de meeste gevallen zijn de klieren geïrriteerd en verstopt met te veel olie, wat leidt tot een overproductie van de klieren. Deze overmaat van olie wordt besmet met bacteriën en veroorzaakt een infectie die pus produceert.
 
Maar hoe gaan puisten weg? Hier vindt je 5 toepasselijke tips om jezelf snel en pijnloos van puisten te ontdoen.

1. Ijs

Voor puisten die nog niet op uitbarsten staan en niet gevuld zijn met pus, kan ijs worden gebruikt om zwelling te verminderen en de talgklieren te stimuleren om de vernauwing en de druk van overtollige olie en bacteriën uit de geïrriteerde klieren te halen. Maar let op: gebruik het ijs wel op de juiste manier!

  • Wikkel het ijs in een doek en houd het voor een paar seconden op de aangetaste huid
  • Wacht een paar minuten en herhaal het proces
  • Breng het ijs meerdere malen gedurende de dag op je geïrriteerde huid en het puistje zal weg moeten gaan in slechts een of twee dagen

2. Citroen

Een andere goede manier om puisten weg te krijgen is het gebruik van vers citroensap. Maar hoe gaan puisten weg van vers citroensap? Het citroenzuur zal zich opereren als een antiseptisch middel en doodt de bacteriën in de klier. Hoe pas je deze techniek toe?
Dep voordat je gaat slapen een schone en steriele wattenstaafje in het citroensap en pas het toe op aan de getroffen gebieden op je huid.

3. Hoe gaan puisten weg, door honing!

Honing is al lang bekend als een natuurlijke anti puisten middel en kan helpen de bacteriën te vernietigen en helpt het genezingsproces te versnellen.

Gebruik een schoon en steriel wattenstaafje en dep de honing direct op de geïrriteerde puisten, laat het voor 30 minuten intrekken en spoel het daarna af met warm water.

4. Tandpasta

Tandpasta is een erg bekend bestrijdingsmiddel tegen puisten. Hoe gaan puisten weg van tandpasta? Door tandpasta op de puisten op te brengen worden de puisten uitgedroogd. Het is wel belangrijk erbij te vermelden dat je alleen witte tandpasta moet gebruiken en geen gel tandpasta.

Hoe pas je de tandpasta toe?
Dep voor het slapen gaan de tandpasta aan op de getroffen gebieden van de huid en laat het ’s nachts op je gezicht intrekken. Als je de volgende ochtend wakker wordt, spoel je het af met koud water.
 
Als je niet meteen resultaat ziet, kun je het proces de volgende avond herhalen. Als je het niet ’s nachts kunt toepassen, kun je het ook op een ander tijdstip laten intrekken op je huid, maar zorg ervoor dat je het tenminste 30 minuten laat intrekken voordat je de tandpasta verwijderd van de puist.

5. Stoom

Stoom heeft een aantal fantastische voordelen voor de huid, het opent je poriën en spoelt alle slechte dingen eruit. Dit werkt goed en zal de puisten weg houden.

Doe je vrienden en kennissen een plezier en deel dit bericht! 😉

    Laat een bericht achter